ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στο υπουργείο ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα έγινε συζήτηση για τις νέες προκηρύξεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα.
Τα προγράμματα αναμένεται να υλοποιηθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου 2021. Ειδικά σύμφωνα με την προδημοσίευση για τους Νέους Αγρότες, έχει αποφασιστεί ο διπλασιασµός της περιόδου δέσµευσης (ήταν τρία µε τέσσερα έτη στην πρώτη πρόσκληση) και πριμ που ξεκινά από τα 35.000 ευρώ για την ένταξη περί των 8000 δικαιούχων,
Επίσης, με γνώμονα τις αιτήσεις του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του 2021 θα γίνουν οι εντάξεις στις καινούργιες προκηρύξεις Σχεδίων Βελτίωσης αγροτικών µηχανηµάτων (Μ.4.1.1) και Σχεδίων Βελτίωσης αρδευτικών επενδύσεων (Μ.4.1.2). Ακόμα ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις για τη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την ενίσχυση της παροχής των γεωργικών συμβουλών, καθώς και την εφαρμογή του υπο-Μέτρου 2.1 του ΠΑΑ 2014-2020,σε όλη την Ελληνική Επικράτεια με σκοπό την στήριξη Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γεωργούς. Ήδη το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση.