Έως 28 Φεβρουαρίου καταχώρηση ποσοτήτων ρυζιού για συνδεδεμένη

Έως και τις 28 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι φορείς ρυζιού να καταχωρούν τις ποσότητες που παρέδωσαν το 2018 προκειμένου να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυσης στο ρύζι.

Ειδικότερα με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

Στο πλαίσιο των κριτηρίων επιλεξιμότητας των δικαιούχων της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα του ρυζιού, προβλέπεται ελάχιστη ποσότητα παράδοσης πρώτης ύλης (400 κιλά ανά στρέμμα) σε πιστοποιημένους φορείς (Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Οργανώσεις και Ομάδες παραγωγών, ορυζόμυλους και εταιρείες εμπορίας δημητριακών)

Τα στοιχεία των εν δυνάμει δικαιούχων έτους 2018 και οι αντίστοιχες ποσότητες παράδοσης, καταχωρούνται από τους πιστοποιημένους φορείς στην ηλεκτρονική εφαρμογή Καταχώρησης Ποσοτήτων για τα Συνδεδεμένα Καθεστώτα Άμεσων Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη από την 11η Σεπτεμβρίου 2018. Ωστόσο μέχρι σήμερα, ο ρυθμός καταχώρησης των ποσοτήτων δεν είναι ικανοποιητικός και πρέπει να επιταχυνθεί.

Δεδομένου ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραμείνει ανοιχτή για καταχώρηση, έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα την υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων. Επισημαίνεται ότι λόγω των στενών περιθωρίων για την ολοκλήρωση των πληρωμών έτους 2018 δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παράταση της ανωτέρω προθεσμίας.
1bc7e-IR64_WHITE_RICE_5_BROKEN