Έκτακτη εθνική ενίσχυση 30 εκατ. στους κτηνοτρόφους έως το τέλος του έτους

Την καταβολή ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) στους κτηνοτρόφους της χώρας, μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, μετά την ολοκλήρωση συνάντησης με εκπροσώπους του κλάδου την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στη Βάθη
«Η ενίσχυση αυτή δίνεται προκειμένου να υποστηριχθεί ο κλάδος που λόγω των τιμών στο γάλα βρίσκεται σε δεινή θέση», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς. «Και πρόσθεσε: «αν και η συγκεκριμένη ενίσχυση δύνεται στα ζώα και όχι στο γάλα είναι καλοδεχούμενη διότι ο κλάδος χρειάζεται την προσοχή και την βοήθεια της πολιτείας».
Από την πλευρά του ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε: «Τα de minimis,αφορούν τους κτηνοτρόφους της ορεινής κτηνοτροφίας μειονοτικών και νησιωτικών περιοχών. Αυτή την ώρα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου οι άνθρωποι να μπορέσουν να διατηρηθούν να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και αφετέρου να μπορέσουν να αποδώσουν τα υπόλοιπα μέτρα τα οποία σχεδιάζουμε έτσι ώστε να φέρουμε πραγματικά αποτελέσματα για το εισόδημά τους».